Ποιος είναι ο Hale Soygazi;

Ποιος είναι ο Hale Soygazi
Ποιος είναι ο Hale Soygazi

Η Hale Soygazi (γεννήθηκε στις 21 Σεπτεμβρίου 1950, Κωνσταντινούπολη) είναι τουρκική ηθοποιός και πρώην μοντέλο. Γεννήθηκε στις 21 Σεπτεμβρίου 1950 στην Κωνσταντινούπολη. Μετά το Γυμνάσιο Saint Benoit, αποφοίτησε από το Γυμνάσιο Erenköy Girls. Έφυγε από το δεύτερο έτος της Γαλλικής Φιλολογίας στο πανεπιστήμιο και πήγε στην Ελβετία. Υπάρχουν καλλιτέχνες που πηγαίνουν στο μάθημα μοντελοποίησης μανεκέν της Τουρκίας και εργάστηκαν ως μοντέλο μόδας.


Απόκρυψη εφημερίδας που άνοιξε η Τουρκία το 1972, έγινε μέλος του Διαγωνισμού Ομορφιάς Κινηματογράφου και κέρδισε το πρώτο βραβείο. Αργότερα, ονομάστηκε «Ευρωπαϊκή Ομορφιά του Κινηματογράφου» στην Ιταλία. Όταν επέστρεψε στο σπίτι, έκανε μια συμφωνία για παραγωγή δέκα ταινιών. Μετά την πρώτη του ταινία, "Kara Murat: Fatih's Fedaisi", γύρισε τις ταινίες "Ένας παράξενος ταξιδιώτης", "Φυλακισμένος", "κατηγορώ", "Ένα κορίτσι σαν αυτό", "Εκείνοι που τρέχουν μέχρι θανάτου". Ο καλλιτέχνης, που παίζει σε ταινίες που προσεγγίζουν ένα ευρύτερο κοινό, παντρεύτηκε τον Αχμέτ Τζάν το 1973, με τον οποίο μοιράστηκε τους πρωταγωνιστικούς ρόλους στην παραγωγή του 1976, "I Want My Child". Ο γάμος του ζευγαριού σύντομα κατέληξε σε διαζύγιο.

Το 1978, έκανε ένα διάλειμμα από τον κινηματογράφο αφού κέρδισε το βραβείο "Καλύτερης Ηθοποιού" στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αττάλειας για το ρόλο της στην ταινία "Maden". Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, σε αντίθεση με πολλούς από τους συναδέλφους του, δεν τραγούδησε. Επέστρεψε το 1984, παίζοντας τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο Bir Yudum Sevgi, πυροβολισμό από τον Atıf Yılmaz. Αφού έλαβε το βραβείο «Καλύτερης Ηθοποιού» στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αττάλειας για δεύτερη φορά με την ερμηνεία της σε αυτήν την ταινία, απεικόνισε τους τύπους των γυναικών που επαναστάτησαν στις ταινίες Kadının Adı Yok, Wait, Dedim Gölgeye σε σκηνοθεσία Atıf Yılmaz. Το 1997, πρωταγωνίστησε στην ταινία Usta Beni Öldürsene σε σκηνοθεσία Barış Pirhasan. Η ταινία έλαβε 5 βραβεία σε διαφορετικές κατηγορίες από διάφορα φεστιβάλ. Το Soygazi βραβεύτηκε με το "Επίτιμο Βραβείο Ζωής" στο Φεστιβάλ Χρυσού Πορτοκαλιού Antalya το 2004. Την ίδια χρονιά, πήρε ρόλο στην τηλεοπτική σειρά που ονομάζεται Sil Baştan.

Έκανε το ντεμπούτο του στο θέατρο το 2000 με το έργο "Little Prince". Το 2006, ανέλαβε ρόλο στο έργο που ονομάζεται "A Special Day".

Ο Διευθυντής της Ειρήνης Pirhasan'l που βίωσε μια μακροχρόνια σχέση Soygazi, έζησε τότε με τον Murat Belge, έναν από τους κορυφαίους διανοούμενους της Τουρκίας παντρεύτηκε για να τεκμηριώσει την ένωση που κράτησε έως και μετά από 10 χρόνια.

Φιλμογραφία

  • 2015- Η μέρα που γράφτηκε η μοίρα μου
  • 2011-2013 - Βόρειος Νότος
  • 2009 - Σας ξεχνάει αυτή η καρδιά;
  • 2004 - Διαγραφή παντού
  • 1997 - Μια ελπίδα
  • 1996 - Master Kill Me
  • 1995 - Όλα όσα δεν έχουν ειπωθεί για την αγάπη
  • 1992 - Ημερήσια Όνειρα του Cazibe Hanım
  • 1990 - Είπα να περιμένω τη σκιά
  • 1989 - Μια ιστορία για το Little Fish
  • 1989 - Κάιντ
  • 1987 - Η γυναίκα δεν έχει όνομα (φως)
  • 1985 - Μια χούφτα του ουρανού (Emine)
  • 1984 - Μια γουλιά της αγάπης (Aygül)
  • 1978 - Ορυχείο
  • 1977 - Αδιέξοδο
  • 1977 - Αγαπητέ θείε
  • 1976 - Milk Brothers (Bihter)
  • 1975 - Από πού προήλθε
  • 1975 - Βρείτε τον άντρα σας
  • 1975 - Νύχτα κουκουβάγια Zehra
  • 1975 - Look Green Green (Χαρά)
  • 1975 - Little Bey (Hülya)
  • 1974 - Κληρονόμησαν
  • 1974 - Αιματηρή Θάλασσα (Μαρία)
  • 1974 - Μην με ξεχάσεις
  • 1974 - Εγκληματική φλόγα
  • 1974 - Μην με ξεχάσεις
  • 1974 - Γκάριμπαν
  • 1973 - Αιχμάλωτος της Αγάπης
  • 1973 - Το τέλος του νταής
  • 1973 - Εκείνοι που τρέχουν μέχρι θανάτου
  • 1973 - Αμφιβολία
  • 1973 - Μέλι
  • 1973 - Παίζοντας με την αγάπη μου
  • 1973 - Swamp Bulbul
  • 1973 - Άραβας Άμπντο
  • 1973 - Σκοτ ​​Kahpeye (Aliye)
  • 1973 - Ας το αφήσουμε
  • 1973 - Θέλω να αγαπηθώ (Hale)
  • 1973 - Ένα μάτσο βιολέτες (Nesrin)
  • 1973 - Θέλω το παιδί μου (Selma)
  • 1972 - Φυλακισμένος
  • 1972 - Ένας παράξενος ταξιδιώτης
  • 1972 - Black Murat: The Fedaid of Fatih (Angela-Zeynep)
  • 1972 - Kahbe / A Girl Fell Like This (Ayşe)
  • 1972 - κατηγορώ (Selma)


sohbet

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει

Yorumlar